INDIVIDUALNI PLAN PREHRANE PREMA LABORATORIJSKIM VRIJEDNOSTIMA KRVNE SLIKE DIREKTNO IZ NJEMAČKE KLINIKE

Metabolic Balance

Individualni plan prehrane za zdravo mršavljenje

Metabolic balance® je metabolički program za reguliranje tjelesne težine – razvili su ga liječnici i prehrambeni znanstvenici.

Uz pomoć ovog programa prilagodit ćete svoju dosadašnju prehranu zdravom, sasvim uravnoteženom i individualnom prehrambenom profilu koji je osmišljen za vas osobno. Podlogu čini vaš osobni plan prehrane koji se sastavlja na osnovi vaših trenutnih laboratorijskih vrijednosti i podataka o vašem zdravlju.

Kao što svaki čovjek ima specifične otiske prstiju, tako i svako tijelo ima svoje metaboličke specifičnosti koje se ne mijenjaju i ostaju zauvijek njegove baš kao i otisci prstiju. Metabolic balance stručnjaci prepoznaju ih putem laboratorijskih vrijednosti krvi. Stoga je ovaj program jednokratni ulog u zdravlje za čitav život.

Prehranom prema metabolic balance individualnom programu zdravo se mršavi, hormoni se stabiliziraju, šećer, masnoće i tlak se prirodno reguliraju.

Program za svakog pacijenta u svijetu izrađuje se direktno u njemačkom metabolic balance institutu.

Tzv. metabolički sindrom u zadnje vrijeme se sve više shvaća i prihvaća od strane školske medicine. Dr.Funfack je problem uočio mnogo ranije. Radeći sa pacijentima na njihovoj prehrani u cilju boljeg zdravlja, odavno je uočio da je pretilost povezana s hormonalnim disbalansom. Shvatio je da jedući na krivi način i jedući namirnice koje su pogrešne za naš individualni metabolizam, dolazi do sve većeg disbalansa inzulina i svih ostalih hormona u tijelu. Npr. hormon leptin (hormon koji nam javlja kada smo siti) kad nije u ravnoteži – nekontrolirano jedemo. Pri tom i mnogi drugi hormoni dolaze u sve veću neravnotežu. Ukratko, upadamo u zatvoreni krug iz kojeg se teško sami možemo izvući. Debljamo se, osobito u predjelu oko pupka, može se povećati šećer u krvi, masnoće, krvni tlak, osjećamo umor, nezadovoljstvo…
Muškarci koji imaju veći obujam oko pupka, unutar masnog tkiva luče veću količinu ženskog hormona – estrogena. Kod žena se taj problem može odraziti na veću sklonost razvoju tumora dojke. Općenito, masnoće iz tog dijela tkiva lakše ulaze u krvotok, što povećava rizik od kardiovaskularnih oboljenja.
Ako smo pretili i/ili imamo već samo i neki od simptoma metaboličkog poremećaja, na najboljem smo putu da razvijemo ozbiljne zdravstvene tegobe.

NELA ROJE, dr.naturopatije prvi je certificirani terapeut za metabolic balance u Hrvatskoj.

Program ima ISO 9001 certifikat za kvalitetu. Strogo je kontroliran i može se i smije provoditi samo uz pomoć posebno educiranih i certificiranih liječnika, doktora naturopatije, nutricionista ili terapeuta sa medicinskim znanjem. Namijenjen je poliklinikama, ordinacijama opće medicine, internističkim, naturopatskim, fizioterapeutskim i sl. ordinacijama kao i nutricionističkim savjetovalištima. U svijetu se koristi i u okviru visokokvalitetnih fitness i wellness programa.

  • Ovaj program je izuzetno učinkovit za zdravo mršavljenje kod osoba s prekomjernom tjelesnom težinom.
  • Ovaj program je vrlo djelotvoran za osobe s dijabetesom (ovisnim ili neovisnim o inzulinu) i bez obzira na tjelesnu težinu, a ukoliko koriste lijekove protiv dijabetesa odnosno inzulin potreban je stalan nadzor liječnika radi potrebe postepenog smanjenja lijekova / inzulina.
  • Ovaj program mogu koristiti i zdrave osobe kao preventivu.
  • Ovaj program mogu koristiti osobe koje imaju bilo koje zdravstvene tegobe bilo da žele smršaviti ili ostati na istoj težini.
  • Ovaj program ne mogu koristiti trudnice i dojilje i osobe sa jačim oštećenjem jetre ili bubrega.

Više na svjetskoj stranici www.metabolic-balance.com

Metabolic Balance za liječnike i terapeute

Od 2011 godine u našem Centru  provodimo individualne programe prehrane Metabolic Balance . Kao prvi educirani i certificirani Centar imamo i ekskluzivno pravo za obuku liječnika i terapeuta za područje zemalja bivše Jugoslavije, sve osim Republike Sjeverne Makedonije.

Programi se provode individualno ili u malim grupama u našem Centru u Splitu gdje imamo za primjere naše pacijente (naravno uz njihov pristanak), kod praktičnog dijela. Obuka obuhvaća teorijski i praktični dio.

Nakon položenog ispita i  uspješno završene obuke, Metabolic Balance  terapeut dobiva certifikat,  izlistan je na glavnim stranicama Metabolic Balance za svoju zemlju. Sposoban je odmah početi s radom u svojoj ordinaciji –  uzeti anamnezu potrebnu za izradu plana, komunicirati direktno sa klinikom u Njemačkoj putem svog login/passworda te preuzeti plan spreman za predaju pacijentu nakon njegovog generiranja. I naravno time odmah povećati prihode svoje ordinacije.

Liječnik/terapeut ima stalnu  besplatnu potporu stručnjaka u našem Centru kao i direktno tima u Metabolic Balance klinici u Njemačkoj kod bilo koje nedoumice ili problema na koji eventualno naiđe u svom radu.

Datumi obuke dogovaraju se individualno, obuka traje ukupno 2-3 radna dana, ovisno o predznanju liječnika /terapeuta .

Tko može postati Metabolic Balance terapeut:

Liječnici medicine, naturopatski liječnici, nutricionisti, kao i sve  profesije koje imaju osnovno medicinsko predznanje.

Prijavite se